Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
Mix er dan het blik pompoenpuree doorheen totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
Mix hier de karnemelk doorheen, dit kan er wat korreling uitzien, maar dat geeft niet.
Meng alle kruiden en het zout door het zelfrijzend bakmeel en mix dit ook door het cakebeslag.
Stort het beslag in de cakevorm en strijk glad. Bak in 45 minuten tot 1 uur mooi goudbruin en gaar. Check of een satéprikker schoon uit de cake komt als je deze er in steekt, dan is de cake gaar!
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de cakevorm. Haal de pompoencake vervolgens voorzichtig uit de vorm
Monchou frosting
Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, poedersuiker en het vanille aroma tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
Strijk het monchou mengsel over de bovenkant van de pompoencake totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Bestrooi met kaneelsuiker en leuke sprinkles.