Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin (evt. in porties).
Panang currypasta
Maak ondertussen de currypasta. Maak de rode pepers, sjalotten, knoflook en gember schoon en snijd grof in stukjes. Snijd het wit van het citroengras in dunne ringetjes.
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine en zoveel olie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt.
Voeg de currypasta toe aan de pan en bak mee met het vlees totdat het heerlijk begint te geuren.
Voeg het blik kokosmelk toe en, samen met de vissaus, palmsuiker, limoensap, limoenblaadjes, kaneelstokjes en de steranijs. Roer alles goed door en laat in 2 tot 3 uur mooi gaarstoven totdat het vlees uit elkaar valt.
Als je saus nog wat dun is, kun je het laatste halfuur het deksel van de pan halen.
Garneer met het Thais basilicum of de verse koriander en serveer met witte rijst en naan.