Snijd de guanciale (of pancetta) in blokjes. Bak dit in een diepe stoofpan mooi krokant (zonder boter of olie). Schep uit de pan en gebruik het bakvet voor het bakken van de kip.
Kerf de kip rondom in met een scherp mes en kruid rondom goed met peper en zout. Bak de kip in het achtergebleven bakvet mooi bruin. Schep ook de kip uit de pan.
Verhit een klontje boter in de pan. Maak de uien schoon en snijd in partjes. Voeg deze toe aan de kip in de pan. Maak ook de knoflook schoon, snipper en voeg ook toe aan de pan. Schep alles even goed om.
Voeg dan de bloem toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de witte wijn en het kippenbouillonblokje toe.
Schep de kip en de guanciale weer in de pan en roer alles goed door elkaar. Roer er ook de verse kruiden doorheen.
Halveer de pruimen en abrikozen en roer deze ook door de coq au vin. Laat een uur stoven, waarvan een half uur met deksel en een half uur zonder.