400gramCôte de Boeuf aan één stukop kamertemperatuur
olijfolie
peper en zout
klontje boter
Café de Paris saus
100gramboter
1sjalot
2teentjesknoflook
6ansjovisfilets
0,5tlpaprikapoeder
1elworcestershiresaus
1tlkerrie
1tlgele mosterd
2elkappertjes
flinke bospeterselie
150mlkookroom
1elcitroensap
Instructies
Haal de Côte de Boeuf op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur is als je 'm gaat bakken.
Wrijf de Côte de Boeuf in met olijfolie en kruid rondom met peper en zout. Verhit de boter in een pan die groot genoeg is om de steak in te bakken.
Bak de Côte de Boeuf aan beide kanten op hoog vuur totdat het vlees mooi donkerbruin en gekaramelliseerd is. Steek een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees en bak (onder regelmatig keren) totdat de kertemperatuur 52 graden is. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Café de Paris saus
Maak ondertussen de saus. Smelt de boter in een pannetje en maak de sjalot schoon. Snipper deze heel fijn en fruit in de boter.
maak dan de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg toe aan het pannetje en pak ook een paar minuutjes mee. Hak de ansjovisfiletjes heel fijn en voeg dit toe, samen met de worcestershiresaus, het paprikapoeder, de kerrie, mosterd en kappertjes.
Roer alles goed door elkaar en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Hak de peterselie fijn en roer dit door de gekruide boter heen.
Roer er na 10 minuten de kookroom en het citroensap doorheen. Roer voorzichtig en kort totdat je een net geschifte saus hebt, dit is niet erg.
Serveer de Côte de Boeuf met de saus, versgebakken frietjes of aardappeltjes en geroosterde tomaatjes. Roer even kort door de saus voordat je deze over het vlees giet.