Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract doorheen.
Mix er dan de bloem, het bakpoeder, de maizena en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
Hak de chocolade grof en roer deze er met de houten lepel doorheen. Zet het deeg afgedekt in de koelkast terwijl je het brownie- en muffinbeslag maakt.
Browniebeslag
Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in volume is verdubbeld.
Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
Muffinbeslag
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie in een grote mengkom.
Roer hier met een garde de witte basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde.
Wissel nu de garde om voor een spatel. Spatel voorzichtig de bloem, maizena, het zout en bakpoeder door het beslag heen. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
Brookie muffins maken
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en schep in elk muffinpapiertje een bol van het koekjesdeeg met een grote ijsschep.
Maak hier met je vingers een kommetje van zodat er een schep browniebeslag in past. Doe het browniebeslag er in en eindig met een schep muffin beslag. Bestrooi het beslag nog met een beetje kristalsuiker en bak de brookie muffins in 30 minuten mooi goudbruin.
Laat een half uurtje afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laaf afgedekt volledig afkoelen in de koelkast.
Je hebt nu best veel brookie muffins en ze zijn vrij heftig, maar je kunt ze ook prima invriezen!