Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet een grote ovenschaal of bakplaat (bekleed met bakpapier) klaar.
Maak de courgettes schoon en snijd in even grote blokjes (niet te klein). Snijd de tomaten in partjes. Doe beiden in de ovenschaal.
Maak de uien schoon en snijd in parten. Roer dit samen met de groene pesto (houd een klein beetje achter) door de rest van de groenten. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de groenten. Rooster de groenten zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Later toevoegen
Kruid de kabeljauwhaasjes aan beide kanten ruim met peper en zout. Verdeel deze over de groenten in de ovenschaal en zet nog zo'n 15 minuten in de oven.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verdeel deze na de volledige oventijd, samen met de olijven, zongedroogde tomaatjes en achtergehouden pesto over de traybake.
Serveer eventueel met pasta en/of versgebakken brood. Maar zo is het ook al een prima maaltijd!