2blikjestonijn op olieongeveer 145 gram per blikje
2elcrème fraîche
1citroen
klein bosjepeterselie
peper en zout
Afstrijken
1ei
1elwater
Instructies
Deeg
Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe dit samen met de bloem in een ruime kom. Kneed dit tot een grof kruimeldeeg.
Voeg dan het zout, ei en het water toe en kneed alles tot een stevig samenhangend deeg. Pak in plasticfolie in en leg in de koelkast (voor tenminste 30 minuten).
Vulling
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hier de ui in totdat deze glazig is.
Maak de rode pepers schoon en hak ze fijn. Voeg toe aan de uien in de pan en bak een minuutje of 2 mee.
Voeg vervolgens de komijn en het paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Haal van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen.
Giet de tonijn af en roer de tonijnstukjes samen met de crème fraîche door het mengsel heen. Rasp de citroen en voeg het citroenrasp ook toe.
Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de vulling heen. Beng vervolgens op smaak met peper en zout.
Empanada's vullen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter en steek rondjes uit met een grote uitsteekring. Schep wat van de vulling in het midden van het deegplakje en vouw de empanada dicht. Je kunt de zijkanten met een vork dicht duwen of je kunt elke keer een stukje van het deeg pakken en dit naar het bolle deel toevouwen: je krijgt dan het patroon zoals op de foto.
Houd steeds de rest van het deeg afgedekt als je een empanada vult, dit voorkomt uitdrogen. Kluts het eitje samen met een eetlepel water. Bestrijk de empanada's met dit mengsel en bak ze in zo'n 35 minuten mooi gaar in de voorverwarmde oven.