Pittige tonijn empanada’s

Pittige tonijn empanada’s

Ik vind empanada’s top, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren en als je mijn recepten een beetje kent, dan weet je dat ik daar van houd! Ik maakte dus al eerder heerlijke empanada’s, bijv. met chorizo, Spaanse knoflookkip en gehakt. Maar ik ben nog lang niet klaar met alle verschillende vullingen! Deze keer maakte ik heerlijke empanada’s met een pittige tonijnvulling.

Empanada’s maken is niet moeilijk, maar het is wel fijn als je het wat vaker doet, zeker om de vouwtechniek onder de knie te krijgen. En als je empanada’s maakt, waarom dan niet met een paar verschillende vullingen? Je bent immers toch al bezig, dus een kleine moeite om er een paar extra te maken.

Deze keer ging ik voor een spicy tonijnvulling die ik op smaak breng met paprikapoeder, komijn en natuurlijk wat rode pepers. Gewoon lekker en makkelijk. De vulling is vrij simpel, maar wel lekker smaakvol, houd ik van 🙂

Geniet ervan!

Pittig tonijn empanada's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pittige tonijn empanada’s

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 12 empanada’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 350 gram tarwebloem
  • 100 gram koude roomboter
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 80 ml ijswater

Vulling

  • 2 rode uien
  • scheutje olijfolie
  • 2 rode pepers
  • 1 tl komijn
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 blikjes tonijn op olie ongeveer 145 gram per blikje
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen
  • klein bosje peterselie
  • peper en zout

Afstrijken

  • 1 ei
  • 1 el water

Instructies

Deeg

  • Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe dit samen met de bloem in een ruime kom. Kneed dit tot een grof kruimeldeeg.
  • Voeg dan het zout, ei en het water toe en kneed alles tot een stevig samenhangend deeg. Pak in plasticfolie in en leg in de koelkast (voor tenminste 30 minuten).

Vulling

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hier de ui in totdat deze glazig is.
  • Maak de rode pepers schoon en hak ze fijn. Voeg toe aan de uien in de pan en bak een minuutje of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de komijn en het paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Haal van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen.
  • Giet de tonijn af en roer de tonijnstukjes samen met de crème fraîche door het mengsel heen. Rasp de citroen en voeg het citroenrasp ook toe.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de vulling heen. Beng vervolgens op smaak met peper en zout.

Empanada's vullen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter en steek rondjes uit met een grote uitsteekring. Schep wat van de vulling in het midden van het deegplakje en vouw de empanada dicht. Je kunt de zijkanten met een vork dicht duwen of je kunt elke keer een stukje van het deeg pakken en dit naar het bolle deel toevouwen: je krijgt dan het patroon zoals op de foto.
  • Houd steeds de rest van het deeg afgedekt als je een empanada vult, dit voorkomt uitdrogen. Kluts het eitje samen met een eetlepel water. Bestrijk de empanada's met dit mengsel en bak ze in zo'n 35 minuten mooi gaar in de voorverwarmde oven.
  • Lekker met wat extra opgeklopte crème fraîche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.