Snijd de sukadelappen in even grote stukjes en kruid rondom goed met peper en zout.
Verhit de olie in een diepe stoofpan en bak het vlees hier rondom in bruin, evt. in porties. Haal het vlees uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten.
Maak de uien schoon en snipper deze. Bak ze in hetzelfde bakvet totdat de uien mooi glazig zijn.
Maak de rode pepers en knoflook schoon en hak beiden fijn. Voeg deze ook toe aan de pan.
Maak vervolgens de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe. Bak in totaal nog zo'n 3 minuutjes mee. Voeg de trassie, laos en palmsuiker toe en roer alles goed door elkaar.
Pureer de pinda's met wat kokosmelk tot een mooie smeuïge pindakaas. Voeg dit samen met alle kokosmelk toe aan de pan.
Breng op smaak met de ketjap manis, ketjap asin en het citroensap. Laat zo'n 3 uur stoven. Evt. het laatste half uur zonder deksel om de saus lekker in te laten dikken.
Garneer met wat gebakken uitjes, extra pinda's en rode peper.