Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een bakje met water in de oven.
Bodem
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of blender. Of doe ze in een ziplock-zak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter en roer hier het zout en de vanillesuiker doorheen. Roer er vervolgens de koekkruimels doorheen.
Vet een ronde springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet dit tot gebruik in de koelkast om op te stijven.
New York Cheesecake
Mix de roomkaas met de crème fraîche en suiker mooi luchtig. Voeg dan ook de bloem en het vanille extract doorheen. Ga over op een garde en klop er 1-voor-1 de eieren doorheen door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
Giet het roomkaas mengsel op de bodem en bak in de oven voor ongeveer 1 uur totdat de cheesecake net niet meer wiebelig is.
Laat volledig afkoelen en haal de cheesecake dan voorzichtig uit de springvorm. Bewaar in de koelkast.