Week de blanke amandelen in heet water totdat ze net onder staan, laat dit zo lang mogelijk staan terwijl je de rest van het recept maakt.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een grote wokpan (zonder olie) mooi krokant.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de chorizo en bak mee totdat de sjalot glazig is.
Maak dan de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit). Voeg dit samen met het paprikapoeder toe en bak nog 1 tot 2 minuten mee.
Pureer de amandelen met het heet water tot een mooie amandelmelk. Voeg dit toe, samen met een scheutje kookroom, het citroensap en een snuf saffraan. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
Garneer de pasta met wat verse peterselie, chiliflakes, parmezaanse kaas en in olijfolie gebakken blanke amandelen.