Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Kook de asperges in maximaal 4 minuten beetgaar in gezouten water. Halveer de asperges vervolgens in de lengte.
Bechamelsaus
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten. Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
Voeg vervolgens de wijn en de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt.
Rasp de parmezaanse kaas en voeg dit (naar smaak) toe aan de bechamelsaus, breng ook nog op smaak met peper en zout.
Aspergelasagne samenstellen
Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand.
Begin met een laagje asperges in de ovenschaal en verdeel hier wat bechamelsaus overheen, leg er dan een plak beenham op zodat de asperges volledig bedekt zijn, leg daar een laagje lasagnevellen op.
Blijf deze laagjes herhalen totdat alles op is en eindig met een laag asperges met bechamelsaus. Verdeel daar de geraspte mozzarella overheen.
Grill de lasagne in de voorverwarmde oven zo'n 5 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe sterk je grill is, totdat de mozzarella mooi gegratineerd is.