Snijd de bloemkool in roosjes en maal de bloemkool fijn in de keukenmachine totdat je kleine stukjes hebt die lijken op gekookte rijst. Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes en kruid met peper en zout. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg de hamblokjes toe en bak deze ook een paar minuten mee.
Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Bak het een paar minuten mee met de kip en ham en voeg de Surinaamse masala toe. Bak een paar minuten mee en zet het vuur daarna laag. Snijd de prei in dunne ringen en was het goed zodat al het zand er af is. Voeg dit ook toe aan het mengsel in de pan en bak een paar minuten mee. Schil ondertussen de wortel en rasp deze. Voeg ook toe aan het mengsel in de pan. Verbrokkel hier een half maggiblokje door en roer goed. Zet het vuur laag en bak ondertussen de eitjes.
Voeg de bloemkoolrijst toe, zet het vuur weer iets hoger en roer het goed door. Voeg een flinke scheut ketjap manis toe en roer het goed door elkaar. Proef even of je meer wil of dat het zo goed is of voeg eventueel meer ketjap toe. Verdeel de nasi over 4 kommen en serveer met gebakken uitjes en het gebakken eitje.