Snijd de verse zalm in kleine blokjes en roer hier de sojasaus (naar smaak) door.
Bereid de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven staat en meng er vervolgens de rijstazijn, suiker en zout doorheen.
Roer de sushirijst goed door, verdeel over 4 kommen en laat afkoelen.
Kook de sojabonen een paar minuten in gezouten water totdat ze boven gaan drijven. Spoel ze vervolgens goed af met koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Als je de kant-en-klare van de supermarkt gebruikt, hoef je ze niet nog eens te koken. Deze zijn al voorgekookt en kun je zo gebruiken.
Maak de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Maak ook de avocado's en komkommer schoon en snijd deze ook in kleine blokjes. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Verdeel alle ingrediënten over de sushirijst in de 4 kommen: de gemarineerde zalm, avocado, sojabonen, zeewiersalade, mango en komkommer.
Bestrooi de pokébowl met wat sesamzaadjes en giet er een klein beetje extra sojasaus overheen.
Hak de wasabi nootjes grof en strooi er een paar over je pokébowl heen.