Meng voor de misozalm alle ingrediënten goed door elkaar en bestrijk de zalm hiermee. Eventueel kun je de zalm ook een half uurtje marineren in de pasta zodat de smaken goed intrekken, maar dit is niet per se nodig.
Kook water voor de rijstnoedels en de paksoi. Haal de stengels van de paksoi los en snijd elke stengel doormidden zodat ze in het stoommandje passen. Leg de paksoi in het stoommandje. Kook de noedels volgens de verpakking gaar en stoom de paksoi boven het water in dezelfde tijd gaar (max 5 minuten).
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Haal de overtollige marinade van de zalm (anders gaat dit aanbranden) en bak de zalm gaar. Leg eventueel een deksel op de zalmfilets (of iets anders zwaars) zodat het vel aan de onderkant mooi krokant kan worden. Verhit de overgebleven marinade met een flinke scheut kokend water in een steelpannetje en kook dit in tot een mooi gladde saus. Draai de zalm na 2 minuten om en bak de andere kant ook 2 minuten. De zalm is dan nog mooi roze van binnen.
Verdeel de noedels over 4 borden. Leg hier de zalm op en de paksoi naast. Besprenkel met de misosaus.