Rul het gehakt in een grote wokpan op hoog vuur. Kruid het gehakt goed met zout, peper en sambal (naar smaak). Snipper de uien en bak deze een paar minuten mee met het gehakt. Maak vervolgens ook de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Snijd de pancetta in kleine reepjes en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Bak dit ook een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik toe. Voeg nu een flinke scheut rode wijn en het runderbouillonblokje toe. Schil de winterpeen en rasp deze. Voeg ook de geraspte wortel toe aan de pan. Bak dit kort mee, het moet namelijk nog knapperig blijven. Kruid met de gedroogde Italiaanse kruiden en laat het voor ongeveer 30 minuten pruttelen.
Bechamelsaus
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten. Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is. Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt (misschien heb je niet alle melk nodig). Rasp de parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de bechamelsaus.
Lasagne bouwen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ovenschaal in. Begin met een dun laagje bolognesesaus, giet hier een dun laagje bechamelsaus overheen en leg hier een enkele laag gedroogde lasagnevellen op. Doe dit tot beide sauzen op zijn, je eindigt met een laag bechamelsaus. Rasp hier een goede laag parmezaanse kaas overheen.
Verkruimel 2 sneetjes brood in een keukenmachine en strooi de broodkruimels over de lasagne of gebruik kant-en-klare panko. Bak de lasagne 45 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Je kunt de laatste 5 minuten de grill aanzetten voor een lekkere gegratineerde kaaslaag. Let wel goed op, want het kan snel verbranden en dat is zonde. Smakelijk!