Kook de pandan rijst volgens de verpakking. Week de saffraan in een klein kommetje met 2 el lauw water. Snipper de sjalotten, knoflook en rode peper en schil en rasp de gember. Verhit eenzelfde hoeveelheid zonnebloemolie als bakboter in een stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de sjalotten, knoflook, rode peper en gember een paar minuten totdat de sjalotten licht glazig zijn.
Stamp de kruidnagels en de zaadjes van de kardemompeulen fijn in een vijzel. Voeg dit samen met de gemalen koriander, kurkuma, de mosterdzaadjes en het kaneelstokje toe aan het mengsel in de pan. Bak dit enkele minuten totdat het kruidenmengsel geurt en de mosterdzaadjes beginnen te springen. Voeg de yoghurt en de kokosmelk toe en laat het 10 minuten pruttelen totdat de saus wat dikker is. Proef de saus en voeg evt. zout en peper toe als dit nodig is.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Voeg de garnalen toe aan de saus en kook nog een paar minuten mee totdat de garnalen lichtroze zijn en opkrullen. Let op dat je de garnalen niet te lang in de saus kookt, want dan worden ze droog en taai. Verdeel de saus over de rijst in de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de rode peper. Smakelijk!
Notities
Tip! Bak de amandelen een paar minuutjes aan in wat zonnebloemolie. Dan smaken ze nóg lekkerder :)