Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed voor de koekjes de bloem en de boter goed door elkaar. Meng het vervolgens nog goed met de mixer. Voeg dan de suiker en het ei toe en mix het nog goed door elkaar. Doe het deeg in een spuitzak en spuit mooie ronde koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin en knapperig
Limoncello curd
Breng in een pannetje de limoncello, suiker, citroensap, bloem en maizena aan de kook. Klop ondertussen in een grote kom de eidooiers luchtig. Zodra het mengsel kookt zet je het vuur laag en voeg je de helft van het mengsel toe aan de eidooiers. Klop dit goed door elkaar. Giet alles vervolgens terug in de pan. Blijf goed roeren met de garde totdat je een stevige curd hebt. Je moet de curd met een spuitzak in torentjes kunnen spuiten. De curd wordt nog wel iets dikker als deze afkoelt. Na ongeveer 20 minuten heb je een mooie dikte. Laat de curd vervolgens volledig afkoelen.
Meringue
Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg vervolgens lepel voor lepel de witte basterdsuiker toe totdat je een mooi glad spierwit mengsel hebt met stevige pieken.
Taartjes samenstellen
Spuit een torentje limoncello curd in het midden van het koekje, laat het buitenste randje vrij. Verdeel met een spatel de meringue rondom de limoncello curd zodat je een mooie bol krijgt. Brand de bovenkant van de meringue met de crème brûlée brander totdat je mooie lichtbruine pieken hebt. Doe dit voor alle 8 de taartjes.