Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in met de boter. Strooi een beetje suiker over de bodem en verdeel dit evenredig.
Snijd 3 – 4 bloedsinaasappels in heel dunne plakjes. Je moet genoeg plakjes hebben om de hele bodem (1 laag) mee te kunnen bedekken). Verwijder eventuele pitjes en bedek de hele bodem met de plakjes bloedsinaasappel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Cakebeslag
Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
Voeg de aperol en het vanille extract toe en mix nog een keer voorzichtig door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag. Rasp de schil van 1 bloedsinaasappel en roer dit door het beslag.
Verdeel het beslag bovenop de schijfjes bloedsinaasappel in de bakvorm. Bak in 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Check voordat je de cake uit de oven haalt of deze gaar is: steek een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt (dus zonder beslag er aan), dan is de cake gaar!
Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de bakvorm en leg er een plank of vierkant bord bovenop. Draai de cake om zodat de bloedsinaasappel bovenop zit.
Als je bakpapier hebt gebruikt onderin de bakvorm, dan kun je dat er nu voorzichtig vanaf trekken.