Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Buldak: Koreaanse pittige kip met kaas
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Korea
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
600
gram
kippendijen
2
el
gochujang
2
el
gochugaru
2
el
donkere sojasaus
4
el
mulyeot
4
teentjes
knoflook
stukje
gember
van ongeveer 1 cm
scheutje
zonnebloemolie
6
lente uitjes
100
ml
kippenbouillon
1 tot 2
zakjes
geraspte mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op de grillstand (evt. met hetelucht op 200 graden)
Snijd de kippendijen in blokjes. Meng dit met de gochujang, gochugaru, donkere sojasaus en mulyeot. Roer goed door elkaar.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Roer dit ook door de kip.
Schil de gember en rasp deze. Meng de gember ook door de kip.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak hier de gemarineerde kippendij in totdat deze gaar is.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg dit toe aan de pan en roer alles even goed door. Houd een deel achter voor de garnering.
Voeg dan de kippenbouillon toe en kook in totdat de saus wat dikker is.
Doe de kip over in een ovenschaal en strooi hier de geraspte mozzarella overheen.
Grill totdat de kaas mooi gegratineerd en bruin is. Bestrooi met de achtergehouden lente uitjes.
Serveer de buldak met rijst of noedels.