Snijd het vlees in blokjes en kruid flink met peper en zout.
Verwarm de boter in een grote stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Bak hierin het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en zet even opzij.
Snijd ondertussen de chorizo in grove stukken en bak dit in hetzelfde bakvet als waarin je het vlees hebt gebakken totdat de chorizo mooi bruin en krokant is.
Maak de ui en rode peper schoon en snipper deze. Bak dit op laag vuur mee met de chorizo.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog een minuutje mee.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer goed door elkaar. Bak vervolgens de tomatenpuree enkele minuten mee.
Voeg dan het blik gepelde tomaten toe en zoveel wijn dat het vlees net onder staat.
Verkruimel hier het bouillonblokje door en voeg verschillende Italiaanse kruiden toe naar smaak. Bijvoorbeeld rozemarijn, oregano, tijm en peterselie.
Laat het stoofvlees ten minste 2 uur (maar nog liever 3 uur) stoven op laag vuur. Hoe langer het gerecht kan stoven, hoe malser en zachter het vlees wordt.
Haal aan het einde van de stooftijd het deksel van de pan om de saus tot de gewenste dikte in te laten koken.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de saus.
Halveer de olijven en voeg deze samen met de zongedroogde tomaatjes toe aan de pan.
Stoof dit nog ongeveer 15 minuten mee. Serveer het stoofvlees met tagliatelle, spaghetti of linguine en een frisse salade.