Laat de ribeye steaks op kamertemperatuur komen en dep ze droog.
Marinade
Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade door elkaar, behalve de maizena.
Doe de ribeye steaks samen met de marinade in een ziplock zakje en laat ten minste 1 uur marineren, maar het liefst langer.
Groene asperges grillen
Haal de harde uiteinden van de groene asperges. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de asperges in totdat ze lichtbruin en zacht (beetgaar) zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Kalbi steak grillen
Haal de ribeye steaks uit de marinade en grill de ribeye medium (rare) op de barbcue of in de grillpan. Zo'n 3 -4 minuten op elke kant. Laat ze vervolgens 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
Verwarm de overgebleven marinade in een steelpannetje. Meng de maizena met wat koud water en voeg dit toe aan de marinade. Kook in tot een mooie glanzende saus.
Verdeel de asperges over 4 borden en leg hier de ribeye steaks op. Garneer met de saus, lente ui ringetjes, gochugaru en sesamzaadjes.