Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met gerookte zalm en Hollande garnaaltjes
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
spaghetti
klontje
boter
2
sjalotten
6
teentjes
knoflook
250
ml
kookroom
2
citroenen
30
gram
parmezaanse kaas
geraspt
200
gram
gerookte zalm
200
gram
Hollandse garnaaltjes
100
gram
zeekraal
peper en zout
naar smaak
Instructies
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze al dente in ruim gezouten water.
Verhit het klontje boter in een grote wokpan.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak ze in de boter totdat ze net glazig zijn.
Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak zo'n 2 minuutjes mee.
Voeg de kookroom toe, de rasp van 2 citroenen en het sap van 1 citroen en roer goed door.
Voeg dan ook de geraspte parmezaanse kaas toe en laat de saus zachtjes pruttelen totdat deze iets dikker wordt.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Roer de spaghetti samen met de zalm, Hollandse garnaaltjes en zeekraal door de saus heen.
Breng op smaak met zout, peper en extra geraspte Parmezaanse kaas.