Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pecan crumble cake met gecondenseerde melk
Gang
Tussendoortje
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Servings
1
plaatcake
Author
Eviekookt
Equipment
rechthoekige bakvorm
Ingredients
Cake
200
gram
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
200
gram
lichtbruine basterdsuiker
mespunt
zout
4
eieren
1
tl
vanille extract
1
blikje
gecondenseerde melk
200
gram
zelfrijzend bakmeel
Crumble
50
gram
koude boter
50
gram
kristalsuiker
100
gram
bloem
100
gram
pecannoten
mespunt
zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
Cakebeslag
Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
Mix er dan het vanille extract en de gecondenseerde melk doorheen.
Mix er vervolgens het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen.
Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad.
Pecan crumble
Kneed de koude boter, suiker en bloem door elkaar en maak mooi grote en kleine crumble bolletjes.
Hak de pecannoten grof en roer deze door de crumble.
Verdeel de crumble over het cakebeslag en bak de cake in 1 uur gaar.
Test eventueel met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit (geen nat beslag meer) dan is de cake gaar!
Laat de cake afkoelen onder een theedoek.
Notes
Tip! Heb je teveel? Snijd de cake dan in stukjes en vries deze los van elkaar in. Zo heb je elke dag iets lekkers :)