Pel de garnalen en verwijder het donkere darmkanaal. Leg de gepelde gamba's opzij totdat je ze nodig hebt. Bak de schalen en de koppen in een scheutje zonnebloemolie met wat peper en zout. Als deze mooi roze-oranje zijn, voeg je water toe totdat de koppen en schalen onder staan. Laat dit op laag vuur zachtjes trekken terwijl je de currypasta en dumplings maakt.
Currypasta
Maak de sjalot, rode peper en knoflook schoon en snijd dit in stukken. Schil de gember en de laos en snijd dit ook in stukjes. Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in ringetjes. Doe dit samen met de koriander en de trassie in de keukenmachine. Voeg zonnebloemolie toe tot ongeveer de helft van de inhoud van de ingrediënten in de keukenmachine. Pureer totdat je een mooie gladde smeuïge pasta hebt.
Tom ka khai
Pak een staafmixer en vermaal hier de koppen en schalen in de bouillon mee totdat deze grof zijn en je bouillon troebel. Giet de bouillon door een zeef en vang de bouillon op. Gooi de koppen en schalen weg.
Bak de currypasta totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg dan de bouillon, kokosmelk, vissaus, kaffir limoenblaadjes en het sap van 2 limoenen toe. Zet de soep op een zo klein mogelijke pit en doe het deksel op de pan. Maak ondertussen de garnalen dumplings
Garnalen dumplings
Snijd de garnalen en de champignons in kleine stukjes. Maak de sjalot schoon en snipper deze zo fijn mogelijk. Maak de gember schoon en raspt deze. Roer dit allemaal goed door elkaar en breng op smaak met de vissaus en het limoensap.
Zet een bakje water klaar. Pak een gyoza velletje en schep hier met een koffielepel een bergje vulling in het midden. Doe je vinger in het water en maak de randen van het gyozavel nat. Vouw het velletje dubbel en druk de zijkanten op elkaar totdat deze mooi dichtzit en de lucht er uit is. Pak nu de punten van het dubbelgevouwen gyoza pakketje en plak deze ook met wat water aan elkaar. Je hebt nu de vorm dumpling zoals op de foto. Doe dit vervolgens met alle dumplings totdat je velletjes en de vulling op is.
Kook de dumplings in de soep totdat ze gaar, maar nog mooi stevig zijn. Dit duurt zo'n 8 tot 10 minuutjes (als je de wat dikkere gyozavellen gebruikt). Twijfel je? Proef er dan eentje. De vulling moet gaar zijn en het deeg mooi al dente. Schep de soep in 2 kommen en garneer met wat verse koriander.