Mix de eidooiers met de suiker tot een dik, bleek en luchtig mengsel. Verwarm ondertussen de helft van de slagroom met alle melk in een pannetje. Breng het niet aan de kook!
Giet dit mengsel dan (onder voortdurend kloppen) bij het bleke eimengsel. Roer goed door en doe het weer terug in het pannetje. Breng het tegen de kook aan en laat het in 10 tot 15 minuten inkoken tot een mooie dunne vla.
Maak de mango schoon en pureer het vruchtvlees. Roer dit samen met het bevroren passievruchtenpulp door de vla. Blijf roeren totdat alle passievrucht gesmolten is. Klop de rest van de slagroom stijf en schep dit met een spatel door het afgekoelde mengsel. Rasp hier ook de schil van 1 limoen doorheen. Spatel nog even door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
Gebruik je een ijsmachine? Doe het mengsel dan nu over in de ijsmachine en draai het in een uurtje tot mooi luchtig roomijs, doe het daarna over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Gebruik je geen ijsmachine? Doe het ijsmengsel dan over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Roer het ieder half uur door met de garde zodat er geen ijskristallen vormen. Blijf dit doen totdat je mooi dik roomijs hebt.
Notities
Let op! Zelfgemaakt ijs wordt meestal vrij hard in de diepvries. Haal het daarom zo'n 15 minuten voordat je het wil serveren uit de diepvries. Dan heeft het tijd om wat zachter te worden en is het lekkerder en makkelijker eten :)