Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie.
Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen.
Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen.
Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde.
Rasp de gele schil van de 2 citroenen en roer dit ook door het beslag. Voeg ook het sap van 1 citroen toe.
Wissel nu de garde om voor een spatel.
Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar.
Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar.
Voeg nu ook het maanzaad toe. en roer verder door Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen.
Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.