Mix de roomboter met de basterdsuiker en kristalsuiker tot een luchtig en romig mengsel. Maal de rol oreo koekjes fijn in de keukenmachine (of blender of staafmixer). Doe de fijngemalen oreo koekjes, snuf zout, zwarte kleurstof, bloem, cacao en melk bij het botermengsel en roer alles goed door met een houten lepel.
Hak de wite chocolade oreo's grof en roer dit ook door het koekjesdeeg. Verdeel het koekjesdeeg over de ijsvormpjes en leg voor tenminste een uur in de diepvries of totdat ze goed bevroren en hard zijn.
Coating en toppings
Smelt de witte chocolade au bain marie en doe over in een diep glas waar de ijsjes helemaal in passen. Smelt ondertussen ook de pure chocolade en hak de oreo grof. Doe de gesmolten pure chocolade over in een spuitzak met dunne spuitmond. Leg ook een stuk bakpapier klaar.
Dip een ijsje in de witte chocolade, laat wat uitlekkern en haal de top over de bovenkant van het glas zodat ie niet meer lekt en let het op het bakpapier. Let op, want de chocolade zal vrij snel stollen (omdat het ijsje zo koud is). Versier vervolgens met de pure chocolade (zie foto) en strooi er wat oreo kruimels overheen. Doe dit met alle ijsjes en laat ze buiten de koelkast uitharden. En geniet!