Oreo cookiedough ijsjes

Oreo cookiedough ijsjes

Toen ik met een vriendinnetje door de Hanos liep, zagen we van die superleuke versierde ijsjes liggen en blijkbaar zit daar dus cake of cookiedough in. Dus mijn vriendin helemaal enthousiast dat ze die wil maken, en dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen 😉

Dus toen ik ze diezelfde week nog bij Eefsfood voorbij zag komen (en waarbij het er heel makkelijk uit zag om te maken), ging ik aan de slag met een eetbare versie van mijn standaards koekjesbeslag. Op zich niet zo moeilijk: je vervangt het ei door melk en klaar!

En omdat ik van contrast (en oreo) houd, besloot ik voor een mooie pikzwarte oreo vulling te gaan met buitenkant van witte chocolade. Met ook nog eens stukjes witte chocolade oreo koekjes door het koekjesdeeg! Niet normaal lekker dit! En heftig haha, maar wel echt de moeite waard om eens te maken. Het ziet er namelijk fantastisch uit en smaakt nóg beter!

Geniet ervan 🙂

Oreo cookiedough lollipops
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Oreo cookiedough lollipops

Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsvormpjes
  • ijsstokjes

Ingrediënten

Cookiedough

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertermperatuur
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 rol oreo koekjes
  • 6 el melk
  • mespunt zout
  • zwarte kleurpasta
  • 250 gram bloem
  • 1 el cacao
  • 1 pak oreo's met witte chocolade er omheen

Coating en topping

  • 500 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • halve rol extra oreo koekjes

Instructies

Cookiedough

  • Mix de roomboter met de basterdsuiker en kristalsuiker tot een luchtig en romig mengsel. Maal de rol oreo koekjes fijn in de keukenmachine (of blender of staafmixer). Doe de fijngemalen oreo koekjes, snuf zout, zwarte kleurstof, bloem, cacao en melk bij het botermengsel en roer alles goed door met een houten lepel.
  • Hak de wite chocolade oreo's grof en roer dit ook door het koekjesdeeg. Verdeel het koekjesdeeg over de ijsvormpjes en leg voor tenminste een uur in de diepvries of totdat ze goed bevroren en hard zijn.

Coating en toppings

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en doe over in een diep glas waar de ijsjes helemaal in passen. Smelt ondertussen ook de pure chocolade en hak de oreo grof. Doe de gesmolten pure chocolade over in een spuitzak met dunne spuitmond. Leg ook een stuk bakpapier klaar.
  • Dip een ijsje in de witte chocolade, laat wat uitlekkern en haal de top over de bovenkant van het glas zodat ie niet meer lekt en let het op het bakpapier. Let op, want de chocolade zal vrij snel stollen (omdat het ijsje zo koud is). Versier vervolgens met de pure chocolade (zie foto) en strooi er wat oreo kruimels overheen. Doe dit met alle ijsjes en laat ze buiten de koelkast uitharden. En geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling