Koningsdag cookiedough ‘ijsjes’

Koningsdag cookiedough ‘ijsjes’

Ik besloot last minute toch nog iets leuks voor koningsdag te maken. En ik weet nog hoe leuk (en lekker) mijn oreo cookiedough ‘ijsjes’ waren. Even voor de duidelijkheid, dit zijn dus geen echte ijsjes, maar koekjesdeeg hapjes met chocolade er omheen in een ijsjesvorm. Dus net anders dan je verwacht misschien :p

Ik wilde deze keer een iets minder zoete en iets frissere versie maken. Dus besloot ik met (hoe toepasselijk voor koningsdag) sinaasappels te werken! Binnenin vind je dus een zacht fris en iets bitter koekjesdeeg van sinaasappel. Wat heerlijk compenseert met de zoete buitenkant van witte chocolade.

Of het nou goed of slecht weer is op koningsdag (ja we hopen natuurlijk allemaal goed), deze ‘ijsjes’ kun je zowel met koud als warm weer serveren! En wil je ze een andere keer maken, dat kan natuurlijk ook prima! Laat dan de oranje kleurstof weg, want die heb je dan niet nodig 🙂

Smakelijk!

Koningsdag cookiedough ijsjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Koningsdag cookiedough ‘ijsjes’

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Bevriezen:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 35 minuten
Porties: 16 kleine ‘ijsjes’
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsvormpjes

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 sinaasappels
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte chocolade

Coating

  • 400 gram witte chocolade
  • oranje voedselkleurstof
  • 100 gram extra witte chocolade voor versiering

Instructies

  • Mix de roomboter met de basterdsuiker en kristalsuiker tot een luchtig en romig mengsel. Rasp de sinaasappels en voeg de rasp van de sinaasappel toe aan het beslag.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit, voeg het merg ook toe. Voeg ook het extra vanille aroma toe. Mix dit tot een luchtig geheel
  • Voeg dan de bloem toe, samen met het sap van de drie sinaasappels en een snuf zout. Mix vervolgens weer tot een luchtig geheel.
  • Hak de wite chocolade grof en roer dit ook door het koekjesdeeg. Verdeel het koekjesdeeg over de ijsvormpjes en leg voor tenminste een uur in de diepvries of totdat ze goed bevroren en hard zijn.

Coating

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en meng er de oranje kleurstof doorheen (zoveel totdat je een mooie kleur hebt) doe over in een diep glas waar de ijsjes helemaal in passen. Smelt ondertussen ook de extra witte chocolade. Doe de gesmolten witte chocolade over in een spuitzak met dunne spuitmond. Leg ook een stuk bakpapier klaar.
  • Dip een ijsje in de oranje chocolade, laat wat uitlekken en haal de top over de bovenkant van het glas zodat ie niet meer lekt en leg het op het bakpapier. Let op, want de chocolade zal vrij snel stollen (omdat het ijsje zo koud is). Versier vervolgens met de witte chocolade (zie foto). Doe dit met alle ijsjes en laat ze buiten de koelkast uitharden. En geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.