Oranje Koningsdag Koeken

Oranje Koningsdag Koeken

Chocolate Chip cookies zijn the best! Je kunt er namelijk vanalles mee, ze vullen bijvoorbeeld 🙂 Met een heerlijke oranje monchou vulling, speciaal voor Koningsdag. Zonder kleurstof is het natuurlijk net zo lekker, maar ziet het er wel een stuk minder leuk uit :p

Maak deze koekjes vooral voor aanstaande Koningsdag zodat je nóg meer het oranjegevoel hebt. En heb je er over? Geen probleem, je kunt deze oranje koeken prima invriezen. Laat ze vervolgens ontdooien en je hebt weer een heerlijk tussendoortje!

Leuk om aan je vrienden uit te delen op Koningsdag, of ze lekker bij een kopje thee (of wijntje) op tafel te zetten!

Geniet ervan 🙂

Oranje Koningsdag Chocolate Chip Cookies
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Oranje Koningsdag Koeken

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 12 Koningsdag koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjes deeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade

Vulling

  • 150 gram monchou roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • oranje voedselkleurstof

Instructies

Koekjes deeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan ook het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder, zout en de maizena doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade grof en meng dit ook door het koekjesdeeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.

Vulling

  • Maak ondertussen de vulling door de roomkaas, boter en poedersuiker met een handmixer luchtig te kloppen. Roer er dan zoveel kleurstof doorheen totdat je een mooie oranje vulling hebt.

Koekjes bakken en vullen

  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven. Zorg voor voldoende afstand tussen de koeken, want ze zullen in de oven nog uitlopen.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Je gaat ze nu ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.