Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de lichtbruine basterdsuiker en pindakaas tot een mooi luchtig mengsel.
Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Snijd de snickers in stukjes en roer dit samen met de pinda's door het cakebeslag heen.
Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Bak de cake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zit er nog ongaar beslag aan? Bak de cake dan nog een minuut of 5 tot 10 langer.
Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik. Laat de cake volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.