Zet 2 grote kommen klaar en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Split de eieren en doe de eiwitten in de ene kom en de eidooiers in de andere kom. Mix de eidooiers bleek en luchtig met 50 gram van de suiker en 1 eetlepel bruine basterdsuiker en mix de eiwitten stijf met de overige 50 gram suiker en de andere eetlepel bruine basterdsuiker.
Mix vervolgens voorzichtig de zonnebloemolie en de melk door de eidooiers tot een mooi egaal mengsel. Doe hier ook een paar druppels vanille aroma bij. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kruiden boven het eidooiermengsel en mix dit ook door het mengsel.
Spatel nu deel voor deel de eiwitten door het eidooier-mengsel. Begin met een spatel en als je nog 'klontjes' eiwit ziet, kun je voorzichtig met een garde het beslag langzaam doorroeren.
Giet het beslag in de chiffon cakevorm en zet dit laag in de oven. Bak in 45 minuten gaar. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze ondersteboven afkoelen.
Als de cake volledig is afgekoeld, kun je met een satéprikker rondom te cake gaan (tussen de cake en de vorm) om de cake voorzichtig los te maken van de vorm. Doe dit aan de binnen en buitenkant van de cake. Haal de cake voorzichtig uit de vorm.
Bestrooi de cake met wat poedersuiker en kaneelsuiker.