Snijd de chorizo in blokjes en bak in een droge stoofpan totdat ze mooi krokant en bruin zijn. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het bakvet.
Snijd de sukade in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Schep om met de bloem.
Bak het vlees (eventueel in porties) in het bakvet van de chorizo totdat het rondom mooi bruin is.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak een paar minuten mee.
maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree toe. Bak dit nog zo'n 5 minuutjes. Voeg vervolgens de rode wijn, fond en laurierblaadjes toe.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de chilliflakes. Laat ongeveer 2,5 uur stoven met het deksel op de pan.
Maak de wortel schoon en snijd in plakken. Doe dit na 2,5 uur bij het stoofvlees en laat het vlees dan nog zo'n half uur tot een uur stoven zonder deksel of totdat de wortel zacht is.
Roer er als laatste de gebakken chorizo doorheen. Serveer met versgebakken brood, pasta, rijst of gebakken aardappeltjes.