Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit wat boter in een stoofpan en bak hierin het vlees (evt. in porties) rondom mooi bruin.
Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg ze toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
Maak dan de knoflook schoon, snijd in plakjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
Voeg dan het paprikapoeder, de komijn en bloem toe en roer alles goed door elkaar. Bak nog zo'n minuut of 3.
Voeg dan de fond, de wijn en de honing toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saffraan en laurierblaadjes toe.
Breng tegen de kook aan en laat op middelhoog vuur 3 tot 4 uur stoven of totdat het vlees mals is en de saus bijna weg is. Stoof minstens de helft van de tijd zonder deksel.
Bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand. Maak ondertussen de bechamelsaus.
Smelt de boter in een diepe steelpan. Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt (misschien heb je niet alle melk nodig).
Rasp de Spaanse kaas en voeg dit toe aan de bechamelsaus. Roer goed door tot een mooie dikke saus. Haal de pan van het vuur en klop er het ei doorheen.
Stoofvlees in bechamelsaus
Doe het stoofvlees over in een ovenschaal en giet hier de bechamelsaus overheen. Bak in de oven totdat de bovenkant mooi donker en licht geblakerd is.