Cha sieuw siu mai dumplings met garnalen en bamboo
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken China
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 16stuks
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
wonton vellen
Vulling
150gramcha sieuw vlees(verkrijgbaar bij de toko in de diepvries)
150gramrauwe garnalen
stukjegembervan ongeveer 2 cm
2eljulienne bamboescheutenuit blik
1ellichte sojasaus
1tlshaoshing rijstwijn
1elsesamolie
1ei
1flinke tlmaizena
zout en peper
Dipsaus
hoisinsaus
Instructies
Vulling maken
Hak de cha sieuw heel erg fijn met een mes of hak het grof met de keukenmachine. Snijd de gamba's in kleine stukjes. Snijd de bamboescheuten ook in kleine stukjes. Meng de cha siew, gamba en bamboe met de overige ingrediënten en roer goed door elkaar. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Siu mai maken
Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de dim sum in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de dumplings zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
Siu mai stomen
Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de siu mai vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje. Serveer de dumplings met hoisinsaus.