Maak de rode peper, knoflook en gember schoon. Snijd of rasp heel fijn. Doe het alle ingrediënten voor de sinaasappelsaus, behalve de maizena, in een pannetje en kook in tot een wat dikkere saus (ongeveer tweederde)
Roer vervolgens de maizena met wat water glad en voeg dit toe aan de sinaasappelsaus. Kook het nu in totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt. Laat de saus afkoelen.
Eendenborst
Kerf het vet van de eendenborsten in een mooi ruitpatroon in. Zorg ervoor dat je het vlees niet insnijdt, maar enkel het vet. Kruid de eend aan beide kanten met peper en zout.
Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) op middelhoog vuur. Leg hier de eendenborsten in met de vetkant naar beneden. Bak dit op middelhoog vuur zo'n 10 minuutjes totdat de vetlaag mooi bruin en krokant is.
Draai de eend om en bak nog een paar minuten totdat je geen rode kleur meer aan de buitenkant voelt en als je op de eend drukt met een vork, deze nog een beetje terugveert. Hij moet ongeveer aanvoelen als de muis van je hand.
Laat de eendenborsten zeker 10 minuten rusten (onder aluminiumfolie). Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Hak ze vervolgens fijn.
Leg een paar spinazieblaadjes op 4 bordjes. Snijd de eenden in plakjes. Verdeel deze over de 4 borden. Verdeel wat saus over de eens en bestrooi met gehakte hazelnoten. Garneer eventueel nog met wat rode peper.