Zet een kopje sterke koffie en laat wat afkoelen. Dip hier de bastogne koeken in en maak een laagje op de bodem van 6 dessertglaasjes (of 1 grote glazen schaal). Schep hier de helft van de vlaaikersen op.
Mix vervolgens in de ene kom de eiwitten met 30 gram basterdsuiker stijf en mix in de andere kom de eidooiers met de andere 30 gram basterdsuiker tot een mooie romige bleke massa.
Mix de monchou roomkaas door het bleke dooiermengsel tot een mooi egaal geheel. Spatel hier vervolgens (in delen) de eiwitten doorheen. Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
Schep vervolgens de helft van je tiramisu mengsel op het koek-kers laagje in de glaasjes. Maak nog een laagje met in koffie gedipte koekjes en kersen en eindig met de andere helft van je tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.