Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit de ui aan in de ghee totdat deze licht glazig is (zo'n 3 minuutjes).
Maak de groene pepers schoon en verwijder (eventueel) de zaadlijsten. Hak de pepers fijn en voeg toe aan de pan.
Schil ondertussen de gember en rasp deze. Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg de gember en knoflook ook toe aan de pan en bak een minuutje mee.
Voeg de garam masala, koriander, kurkuma, het mosterdzaad, chilipoeder en kaneelstokje toe aan de pan. Roer even goed door.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Bak totdat de tomaten uit elkaar vallen. (zo'n 20 - 30 minuten).
Gegrilde bloemkool
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Leg de bloemkoolroosjes in een grote braadslee.
Voeg de olie, garam masala en het mosterdzaad toe en schep goed om totdat de bloemkool aan alle kanten bedekt is met de kruidenolie.
Breng op smaak met peper en zout. Schuif in de oven voor zo'n 20 tot 30 minuten, totdat de bloemkool wat donkere plekjes heeft en zacht is. Roer regelmatig.
Indiase dal
Voeg, zodra de tomaten uit elkaar zijn gevallen, de linzen toe, samen met 4 kopjes water.
Voeg nu ook het sap van 1 limoen toe. Prak de linzen(dal) met een pureestamper totdat het merendeel van de linzen fijngestampt is.
Breng op smaak met peper en zout en kook in tot een wat dikkere dal.
Bestrooi de dal eventueel nog met wat verse koriander.
Serveer met de gegrilde bloemkool en, wat rijst en/of brood en evt. een beetje yoghurt voor een frisse touch!