Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd ze in partjes, je hoeft ze niet te schillen. Meng met peper, zout, een gedroogde oregano en een flinke scheut olijfolie.
Rooster de aardappeltjes in de airfryer totdat ze mooi bruin en krokant zin, bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten.
Tonijnsalade
Blancheer de peultjes in ruim gezouten water voor zo'n 2 - 3 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
Was de radijsjes goed en snijd de uiteinden eraf. Snijd de radijsjes vervolgens in dunne plakjes.
Giet de tonijn af en trek het tonijnvlees met een vork uit elkaar. Meng de tonijn met de peultjes, de radijsjes, en de ricotta.
Rasp de schil van de citroen er boven en knijp het sap ook boven de gemengde tonijn. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Gepocheerde eieren
Breng een steelpannetje met water aan de kook. Doe hier een scheutje witte wijnazijn in en roer er met een lepel of vork een draaikolkje in. Breek hier een eitje in en pocheer dit in 2 tot 3 minuten gaar. Schep dit met een schuimspaan uit het pannetje en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit totdat je alle eieren hebt gepocheerd.
Aardappelsalade met tonijn
Verdeel de geroosterde aardappeltjes over 4 borden of kommen. Schep hier de tonijnsalade bovenop en leg daar het gepocheerde eitje nog bovenop. Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie.