400gramgekookte langkorrelige rijst, bijvoorbeeld basmati(liefst van de dag ervoor)
3elsojasaus
1elhoning
1tlsesamolie
Toppings
4eieren
100gramenoki paddenstoelen(verkrijgbaar bij de toko)
Instructies
Verhit een half steelpannetje zonnebloemolie (om in te frituren) tot ongeveer 180 graden, om straks de enoki paddenstoeltjes in te frituren.
Koreaanse gebakken rijst
Snijd de bakbacon in stukjes en verhit een scheutje olie in een grote wokpan. Bak hier de stukjes bacon mooi bruin en knapperig in.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de bacon in de pan en bak ook even mee.
Maak de winterpeen schoon en snijd in heel kleine blokjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe aan de pan. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
Maak de courgette schoon en snijd deze ook in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
Voeg dan de kimchi en de gochujang toe. Bak even mee en roer goed door.
Zet het vuur hoog en voeg de gekookte rijst toe. Bak zo'n 3 tot 5 minuten op hoog vuur totdat de rijst wat droger en knapperiger wordt.
Voeg dan de sojasaus, honing en sesamolie toe. Roer goed door, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
Toppings
Snijd de onderkant van de enoki paddenstoeltjes en trek ze los van elkaar. Frituur ze ongeveer een halve minuut totdat ze net lichtbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak 4 spiegeleitjes en bestrooi met wat peper en zout
Serveer de gebakken rijst met een spiegeleitje en leg er wat gefrituurde enoki bovenop.