Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kip cashew met broccoli en sesam
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
China
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
witte rijst
400
gram
kippendijen
zout en peper
2
el
sesamolie
1
ui
4
lente uitjes
300
gram
kastanjechampignons
1
rode peper
6
teentjes
knofook
2
el
oestersaus
2
el
donkere sojasaus
1
tl
donkerbruine basterdsuiker
1
tl
maizena
2
el
water
1
stronk
broccoli
handvol
gezouten cashewnoten
Garnering
extra
lente uitjes
extra
rode peper
sesamzaadjes
extra
cashewnoten
Instructies
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de kippendijen in hapklare stukjes. Kruid rondom met peper en zout.
Verhit de sesamolie in een grote wokpan. Bak hier de kipstukjes in totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook 1 minuutje mee.
Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak deze mee met de kip in de pan.
Maak ondertussen de rode peper en de knoflook schoon. Snijd de rode peper in (halve) ringetjes en snijd de knoflook in plakjes.
Voeg beiden toe en bak nog een minuutje mee.
Snijd de broccoli in stronkjes en kook in ruim gezouten water in 4 - 5 minuutjes beetgaar.
Roer de broccoli samen met de sojasaus, oestersaus en bruine suiker door de kip in de pan.
Roer in een kommetje de maizena glad met het water en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door totdat je een mooie dikkere saus hebt.
Roer er dan de cashewnootjes doorheen.
Serveer de rijst met de kip cashew en garneer met extra ringetjes rode peper, lente ui, sesamzaadjes en nog wat cashewnootjes.