Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pandan madeleines
Gang
Tussendoortje
Keuken
Frankrijk, Indonesië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Koelen:
30
minuten
minuten
Totale tijd
10
uur
uur
50
minuten
minuten
Porties
24
madeleines
Auteur
Eviekookt
Equipment
madeleine bakvorm
Ingrediënten
120
gram
ongezouten roomboter
100
gram
witte basterdsuiker
2
eieren
2
el
pandanpasta
120
gram
tarwebloem
1
tl
bakpoeder
mespunt
zout
poedersuiker
Instructies
Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat de hoeveelheid minstens is verdubbeld.
Mix hier de pandanpasta doorheen totdat je een mooi felgroen mengsel hebt.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.
Bestrooi ze met wat poedersuiker en geniet!