Verdeel de lange vangers in een enkele laag over de dessertglaasjes. Schenk hier een scheutje limoncello bij.
Verdeel hier ook wat pistachenootjes overheen.
Pistache tiramisu
Pak 3 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
Klop de mascarpone op en mix hier de pistachepasta doorheen.
Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
Schep de helft van het mengsel op de bodem. Maak vervolgens een tweede laag van lange vingers en pistachenootjes.
Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Topping
Maal de pistachenootjes fijn in een keukenmachine en strooi dit over de bovenkant van de tiramisu heen. Doe dit het liefst zo dicht mogelijk op het serveren.