Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Palestijnse kip (Mussakhan chicken)
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Palestina
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
el
komijn
2
el
piment
2
el
kaneel
2
el
sumak
1
tl
kardemom
zout en peper
naar smaak
geraspte verse nootmuskaat
(half nootje)
scheut
zonnebloemolie
Palestijnse kip
12
drumsticks of kipkarbonades (met bot)
400
gram
uien
klontje
boter
1
tl
suiker
handjevol
pijnboompitten
Instructies
Palestijnse kip
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle kruiden goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
Meng de kruiden in 1 kommetje met een flinke scheut zonnebloemolie en roer goed door elkaar.
Meng de kruiden met de olie goed met de kip en verdeel dit over een ovenschaal.
Bak de kip in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Keer regelmatig.
Kruidige uien
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier de uien in, samen met de kruiden en 1 tl suiker totdat de uien mooi gekaramelliseerd zijn.
Bak in een losse koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin zijn.
Verdeel de uien en de pijnboompitjes over de kip.
Serveer met vers flatbread en gegrilde aubergine.