300gramrauwe gamba'sgepeld en darmkanaal verwijderd
150grammonchou roomkaas
50gramkewpie mayonaise
1tlsuiker
1tl sriracha
2elsojasaus
1tlsesamolie
1tllimoensap
zout en peper
norivellen
Topping
1avocado
3lente uitjes
100gramwakame
sesamzaadjes
handjevolwasabi pinda's
Sriracha mayonaise
2elkewpie mayonaise
1elsriracha
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand.
Sushirijst
Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer na het koken de rijsazijn, suiker en het zout door de sushirijst en laat afkoelen.
Sushi bake
Meng in een kommetje de roomkaas, kewpie mayonaise, suiker, sriracha, sojasaus, sesamolie en limoensap. Roer dit goed door elkaar en breng (evt.) op smaak met peper en zout.
Snijd de zalm en gamba's in even grote stukjes - hapklaar, maar niet te klein. Doe dit in het kommetje bij de saus en roer goed door elkaar.
Verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal (ongeveer 1,5 cm hoog). Leg hier 1 of meerdere norivellen bovenop (in een enkele laag).
Verdeel hier het zalm-mengsel overheen en grill in 10 tot 15 minuutjes in de oven totdat de bovenkant hier en daar lichtbruine plekken vertoond.
Topping
Maak ondertussen de avocado en de lente uitjes schoon. Snijd de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes.
Haal de sushi bake uit de oven en verdeel hier de avocado, lente ui en wakame overheen.
Hak de wasabi pinda's grof en verdeel dit over de sushi bake. Strooi er ook wat sesamzaadjes overheen.
Roer de sriracha los met de kewpie mayonaise en verdeel hier en daar wat dotjes van de mayonaise over de sushi bake.
Je kunt de sushi bake gewoon zo eten, of nog ingepakt in extra norivellen (ben ik persoonlijk minder fan van)