Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Vegetarische curry van oesterzwam
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
India
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Marinade
600
gram
oesterzwammen
4
teentjes
knoflook
1
stukje
gember
van ongeveer 1,5 cm
scheutje
zonnebloemolie
2
el
dikke yoghurt
1
el
garam masala
1
tl
kurkuma
1
el
komijnpoeder
1
tl
chilipoeder
1
el
korianderpoeder
peper en zout
Oesterzwam curry
2
uien
3
el
ghee
of ongezouten roomboter
2
el
garam masala
1
el
kurkuma
1
el
komijnpoeder
1
el
korianderpoeder
1
tl
chilipoeder
250
ml
passata
gezeefde tomaten
2
el
yoghurt
100
ml
kookroom
1
tl
suiker
1
el
zout
bosje
verse koriander
Instructies
Marinade
Scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe ze over in een grote kom of schaal.
Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden bij de oesterzwam.
Voeg hier de overige ingrediënten voor de marinade aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat ten minste 1 uur marineren.
Oesterzwam curry
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verhit de ghee in een grote wok- of stoofpan en bak hier de uien in totdat ze glazig zijn (een paar minuten).
Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder toe en bak de kruiden 1 tot 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de gemarineerde oesterzwammen toe en bak deze op middelhoog vuur mee totdat ze net gaar zijn. Dit duurt maar een paar minuten.
Voeg vervolgens de passata, yoghurt en kookroom toe en roer goed door elkaar.
Breng de curry op smaak met het zout en de suiker.
Garneer de oesterzwam curry met verse koriander en serveer met versgebakken naan of papadum.