Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig.
Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
Doe het vervolgens terug in de pan en rasp hier de schil van de 2 citroenen bij.
Laat het ijsmengsel op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie.
Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer er dan pas de limoncello doorheen.
Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 minuten laten draaien.
Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
Schep vervolgens een deel van het ijs in een diepvriesbak en verdeel hier wat lemoncurd overheen.
Schep hier weer een laag ijs op en verdeel daar weer wat curd overheen. Doe dit tot al het ijs in de diepvriesbak zit en eindig met een laag ijs.
Het is vrij zacht ijs, vanwege de limoncello, dus eet het zo snel mogelijk na het serveren! Met een shotje limoncello erbij natuurlijk :)