Meng voor het deeg alle ingrediënten goed door elkaar totdat je een mooi stevig deeg hebt.
Maak hier een bol van en verpak met plasticfolie. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
Vulling
Maak ondertussen de vulling. Schil de aardappelen en kook deze in ruim gezouten water in zo'n 20 minuten gaar.
Snijd de lente uitjes in ringetjes en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Maak de groene pepers schoon en snijd deze in kleine stukjes. Doe dit bij de gesneden lente uitjes.
Hak de koriander grof en doe dit ook bij de lente uitjes. Roer er vervolgens de kruiden doorheen en breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
Prak de aardappelen met een vork fijn en roer dit door de lente uitjes heen totdat je een mooie samenhangende vulling hebt.
Bolani vullen
Rol het deeg op een bebloemd aanrechtblad uit tot een mooie grote deeglap. Steek hier vervolgens ronde vormen uit.
Schep wat vulling op het midden van het ronde deeglapje. Maak de randjes een beetje nat met wat water.
Vouw het deeglapje dubbel en knijp de zijkanten met je vingers dicht, of met een vork. Wil je ook zo'n leuk vouw-patroon, vouw dan steeds een klein stukje van het deeg om, en daarna pas het volgende stukje.
Verwarm voldoende (zonnebloem)olie om in te frituren, tot 180 graden. Frituur de bolani totdat ze mooi bruin zijn rondom.
Serveer met een lekker dipsausje (zie onderstaande tips)
Notities
Lekker om te dippen in:Groene chutney:
bosje peterselie
bosje munt
bosje koriander
50 gram cashewnoten
2 teentjes knoflook
2 groene pepers
50 ml witte wijnazijn
peper en zout
Maak de knoflook en pepers schoon. Pureer alles in een keukenmachine tot een mooie groene chutney.Yoghurtdip:
250 ml magere yoghurt
1 teentje knoflook
1 limoen
bosje verse munt
Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de muntblaadjes fijn. Pers hier het sap van 1 limoen bij en roer goed door elkaar.