Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kippendijen in stukjes en kruid flink met peper en zout. Meng de kip met de verschillende kruiden en de suiker.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
Maak de sjalotten schoon, snipper deze en voeg toe aan de kip in de pan. Bak een paar minuutjes mee. Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg deze ook toe aan de kip.
Snijd de rode puntpaprika's in reepjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee. Voeg nu het scheutje water en het kippenbouillonblok toe en laat stoven totdat de saus mooi ingedikt is.
Verwarm de tortilla's heel kort in de magnetron (samen 30 sec. is waarschijnlijk voldoende).
Crème fraîche saus
Maak ondertussen de crème fraîche saus door de knoflook in de crème fraîche uit te persen en de verschillende kruiden hier doorheen te mengen samen met wat peper en zout.
Burrito's in de oven
Bestrijk de tortilla's aan één kant met de crème fraîche saus en schep er een lepel van het kipmengsel op. Rol de tortilla's dicht en verdeel ze over een grote ovenschaal of verschillende kleinere schalen.
Verdeel wat geraspte kaas over de burrito's en zet ze 8 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de grill aan voor een mooi gegratineerd kaaslaagje.